Våre tre beste råd til deg som skal velge nyttekjøretøy

På tide med ny bil på jobben? Ingen i Østfold har levert flere nyttekjøretøy det siste året enn gjengen på Dahles Auto. Her er deres beste råd til deg som vurderer ny arbeidsbil.

For mange yrkesaktive er bilen et sentralt og viktig verktøy i arbeidshverdagen. Hva slags nyttekjøretøy du bør velge, avhenger av flere forhold. Her tar vi deg gjennom de viktigste punktene du bør ha tenkt igjennom, og gir deg de beste rådene fra våre mest erfarne bilfolk.

Tips 1: Få en god totalpakke

Det er alltid et tilbud på ny bil, men det er mer i potten som sikrer en god opplevelse gjennom hele bruksperioden. Hva skjer for eksempel når bilen må på service? Og hvordan er finansieringen?
– Vi har et dedikert team som ser på helheten: Alt fra salg og service til karosseri, bilfinansiering og leasing. Vi leverer et totalprodukt, forklarer Magnus Ingebrigtsen. Han er markedssjef for Volkswagen nyttekjøretøy ved Dahles Auto i Fredrikstad.
– For oss er det viktig å se kundens behov og få ferdig bilen raskt. Er det krise kan vi sette flere mann på samme bil for at kunden skal slippe å tape mer penger enn nødvendig, legger han til.

Tips 2: Få frem totalkostnaden

Skal du regne hva avtalen faktisk koster deg, må du ta med alle forhold.
– Bilhold handler om mye mer enn prisen på innkjøp eller eventuell leasing. Det er totalpakken du betaler for, som service, bruk, bompenger, forsikring, dekk og annenhåndskostnad, såkalt ”Total Cost of Ownership” (TCO). Den totale prisen du betaler for bilen over en periode. Her kommer våre biler best ut, noe vi også vinner anbud på, forteller Dennis Begby, salgssjef for nyttekjøretøy på Dahles Auto i Sarpsborg.

Tips 3: Feil bilmodell gir dårligere hverdag

Tredje råd kan høres enkelt ut, men det er likevel en problemstilling for mange: Du må ha en bilmodell som lar dine behov kunne bli løst. Hvilken bransje du jobber i og hva hverdagsbruken er, gir klare føringer. Så må forhandleren selvfølgelig ha et utvalg modeller som gjør det mulig å velge riktig modell, størrelse og ferdigheter ved bilen til deg.
– Våre erfarne medarbeidere håndterer alt fra reklamedekor til innredningsløsninger. Hos oss henter du et fikst ferdig verktøy tilpasset din bruk. Vi hjelper deg i vurderingen av bilmodell og ordner komplett bil til deg, slik at du kan bruke din tid på dine kunder, sier Fredrik Kollegård, salgssjef for nyttekjøretøy ved Dahles Auto i Halden.

Mer av hva vi har skrevet