Volkswagen tilbyr en hel rekke assistentsystemer som gir både sikkerhet og kjørekomfort. Det gir rom for å ha full fokus på selve kjøreopplevelsen!

Listen over assistentsystemer som kan gjøre kjøreturen både komfortabel og trygg er lang, men du må fremdeles holde hendene godt ”festet” på rattet. Våre systemer kan for eksempel hjelpe deg til å forhindre at en ulykke oppstår, men det kan også hjelpe deg hvis en ulykke oppstår. Selv om det skaper stor sikkerhet i bilen, oppfordrer vi deg naturligvis til å kjøre på helt vanlig måte med fullt fokus i trafikken og se på sikkerhetssystemene som en tilleggshjelp på veien.

Skal du rygge, og kanskje spesielt med tilhenger, er ryggekamera til god hjelp. Systemet ”Trailer assistent” tar over hele styringen og gjør jobben for deg når du skal manøvrere bilen med henger. Ryggekameraet registrerer tilhengerens vinkel og dragets lengde. Bilføreren stiller kun inn ønsket ryggevinkel på tilhengeren ved hjelp av speiljusteringsknappen. Systemet overtar styringen mens føreren kun betjener gass og brems.

Hjelp i køen

For å gjøre køkjøring både mer behagelig og sikkert, er køassisten et godt hjelpemiddel. ”Traffic Jam Assist” bruker velkjente systemer som ACC automatisk avstandsregulering og ”Side assist”feltskifteassistent for å gjøre det enklere å kjøre i kø. I hastigheter mellom 0- og 60 kilometer kan du følge bilen foran mens systemet automatisk styrer gass og brems. Bilen holdes i kjørefeltet og avlaster deg i køtrafikk med hyppige stopper og igangkjøringer, og du kan unngå typiske kørelaterte ulykker.

Lysassistent

Nå når høst- og vintermørket faller på er det mange bilførere som føler det som en utfordring å skifte mellom nær- og fjernlys, når forholden endrer seg. Lysassistenten ”Dynamic Light Assist” er en ny innovasjon fra Volkswagen, som gjør at du kan kjøre med fjernlys hele tiden. Avansert teknologi regulerer nemlig fjernlysene, slik at de ikke blender møtende bilister. Lyset maskeres ut automatisk og du har optimal sikt hele tiden. Den delen av fjernlyset som ikke er maskert, beholder uforminsket lysstyrke. Dermed oppdager du farer som ellers ikke ville blitt oppdaget og kjøringen i mørket blir tryggere!

Mer av hva vi har skrevet