Grønn solstrøm

Dahles Auto satser på grønn solstrøm

Vi er stolte av å satse på kortreist solstrøm til egen produksjon ved våre bilanlegg. Selv om vi ikke blir totalt selvforsynt med strøm, er den totale produksjonen såpass stor at det gir et betydelig bidrag til vårt årlige forbruk. Vi liker tanken på at våre elektriske biler lader ved hjelp av solstrøm og at vi er med i det grønne skifte. For oss som jobber i bilbransjen er bærekraft en naturlig del av hverdagen. Volkswagen-, Audi- og ŠKODA- fabrikkene jobber hele tiden med å produsere biler som forurenser minst og da kan vi bidra med solstrøm når de skal lades hos oss. En strategi vi er stolte av.

Vi har allerede installert et operativt anlegg i Smørbøttaveien 9 hvor Dahles Auto Bruktbilsenter åpnet høsten 2022 og vi planlegger solstrøm ved flere av våre anlegg.

  • Dahles Auto Bruktbilsenter i Fredrikstad – anlegget er installert og operativt med en estimert årlig produksjon på 135 550 kWh
  • Dahles Auto Sarpsborg – installasjon før jul 2022 med en estimert årlig produksjon på 303 000 kWh
  • Dahles Auto Halden – installasjon før jul 2022 med en estimert årlig produksjon på 91 000 kWh
  • Dahles Auto Fredrikstad – installasjon i 2023 med en estimert årlig produksjon på 543 000 kWh

Solstrøm får vi levert av Soleie som er et selskap eid 50% av Akershus Energi AS og 50% av Østfold Energi AS. Selskapet er etablert for å hjelpe offentlige og private byggeiere til å få lettere tilgang til kortreist solstrøm. Vi er stolte av samarbeidet og gleder oss til en grønnere fremtid sammen.

Fra venstre Svein Kåre Haaland (Daglig leder hos Dahles Auto), Lars Erik Holmen (Daglig leder hos Soleie) og Kristian Walstad (Daglig leder i Dahle Gruppen).