Vask og smøring av bilen – hva når det blir kaldt?

Nå begynner det å bli kaldere igjen! Forbered bilen din med noen enkle og gode råd fra Dahles Auto.

– Er du grundig med å vaske bilen opp mot en gang i uka, vil jeg tro det holde å polere bilen to ganger i året – for eksempel i sammenheng med dekkskift. Det er nok litt 50-50 om folk gjør dette selv eller om de tar dette med en profesjonell, og vi på Dahles Auto tilbyr dette, sier Espen Henriksen, markedssjef for VW personbil ved Dahles Auto Sarpsborg.

– Generelt har folk blitt mye flinkere til å stelle med bilen enn det de var for bare 5-6 år tilbake, mener Henriksen.

Smør dørlåsene

Låseolje smører og forhindrer at låsene fryser. Låsene blir dessuten fortere slitt dersom man ikke smører. Teip over nøkkellåsene når du vasker bilen om vinteren. Bruk låsespray bare i nød.

Obs! Bruk bare låsespray når låsen er igjenfrosset. Spraygassen inneholder sprit som fjerner fettet låsen er innsatt med fra fabrikken. Smør med olje etterpå. Låsespray bør ikke, av naturlige årsaker, ligge inne i bilen. Ha den i lomma.

Smør gummilistene

Gummilister vaskes og tørkes rene. I instruksjonsboken på bilen din finner du informasjon om hvilken smøremiddel som anbefales for din bil.

Ren bil

Bilen bør vaskes godt før vinteren. Avfett lakk, vask med såpe og lunkent vann, bruk svamp og tørk deretter med pusseskinn. Det anbefales også en skikkelig polering av bilen.

Vi anbefaler at du har dette i bilen, spesielt på lengre turer: Refleksvest, lommelykt, slepetau, snøskuffe, hurtigkjettinger og reservehjul på boks.

Mer av hva vi har skrevet