Klar for sommeren? Forbered bilen din med noen enkle og gode råd fra oss i Dahles Auto.

Dette bør du sjekke før sommeren:

Sjekk bremsevæsken

Gammel bremsevæske kan inneholde vann og koke ved varig oppbremsing, da kan du miste bremsekraften. Nivået kan man sjekke selv, men det inngår i serviceprogrammet til bilen hos Dahles Auto. Den skal byttes første gang etter tre år, og deretter annethvert år.

Klargjør motoren

Sjekk motoroljenivå og etterfyll hvis nødvendig. Sjekk også at kjølevæskenivået er mellom min og max, og etterfyll om nødvendig. NB! Fare ved varm motor. Kontakt eventuelt verksted.

Vask overflatene

Alle plast- og vinyldetaljer innvendig i bilen har behov for rengjøring og vedlikehold. Riktige vedlikeholdsprodukter til hele bilen kan kjøpes hos din forhandler. Gummilister vaskes og tørkes rene. Vi anbefaler du smører de med en silikonstift etter vasking.

Rens klimaanlegget

Når våren kommer kan det oppstå vond lukt fra klimaanlegget. Dette skyldes bakterie og algevekst, dette er helt normalt og kan utbedres med klimarens hos din forhandler.

Vask bilen skikkelig

Det danner seg en såkalt «trafikkfilm», et grått belegg på innsiden av frontruten. Det beste er å vaske frontruten på innsiden med varmt vann, salmiakk og pusseskinn. Ta ut gulvmatter og sjekk om gulvteppet er fuktig etter vinteren eller trenger en tepperens. Bilen bør vaskes og poleres godt om våren. Det anbefales en polering av bilen minst 2 ganger i året, for eksempel vår og høst.

God sommer!

Mer av hva vi har skrevet