Vinteren påfører bilen mye skitt og salt. Dahles Auto gir deg noen tips for en god rengjøring av bilen din.

Det er en fin tid når veiene blir tørre og snø og slaps forsvinner. Med vinter sør i Norge kan vi få flere perioder med mildere vær med bart og tørt føre. Det kan være lurt å benytte muligheten til en rengjøring av bilen. I tillegg til innvendig og utvendig vask lønner det seg å vaske på de stedene man ikke ser, i døråpninger, under panseret og andre steder som ikke nødvendigvis synes fra utsiden.

Ta gjerne underspyling

Såpe, kjemikalier, skitt og fuktighet kan gjøre at lakken mister glans og motstandsdyktighet mot rust og skader. Ta gjerne en maskinvask med underspyling for å få vasket bort gammel veisalt under bilen. Vi anbefaler deg å bruke en bilsjampo. Vanlige rengjøringsmidler til husstanden kan skade lakken, da de ofte inneholder stoffer som ikke er bra for lakken.

Vask overflatene

Før polering, sjekk eventuelt skader i lakken. En liten steinsprut kan raskt utvikles til rust og bør repareres. Dersom du polerer bilen setter ikke skitten seg på lakken, og den blir lettere å vaske. Poler bilen med et poleringsmiddel av god kvalitet. Lakkstift og poleringsmidler til din bil får du hos din forhandler. Godt vedlikehold er dessuten en forutsetning for å kunne reklamere på karosseri og lakk.

Utvendige plastdeler

Utvendige plastdeler på bilen mister glansen etter hvert og har behov for en oppfriskning. Disse delene bør renses med et spesielt middel for plast før en starter polering av bilen.

God tur!

Mer av hva vi har skrevet