Hva skal man velge?

På Dahles Auto setter vi kunden i fokus, akkurat som de fleste andre forhandlere. Men med vår modellrekke har vi faktisk mulighet til å hensyn ta kundens behov og interesser. Vårt mål å finne rett bil til rett kunde. Vi har bred erfaring med behovsanalyse og bruker tiden sammen med kunden.

Det er vanskelig å bestemme seg for hva det er en behøver når ny-bil markedet har eksplodert med
alternativer. Man har el-bil, hybrid, plug in hybrid (både med bensin og diesel), diesel, bensin, og bio-gass. Mulighetene er nesten endeløse, og det er dette vi har spesialisert oss i. Morten Spernes har god erfaring i å hjelpe kunden å velge bil og gir oss bedre innsikt.

Hva er det viktig å tenke på før man kjøper bil? Hva slags tanker burde man ha i hodet når man
kommer inn til dere?
– Ja, først og fremst burde man kunne ha en formening om hva en skal bruke bilen til. Da er det flere ting å tenke på:
1. Plassbehov, hvor langt kjører du pr år.
2. Hvordan er den typiske kjøreturen, er det 4 km til og fra jobb?
3. Motorvei kjøring, kontra landevei.
4. Behov for høy tilhengervekt eventuelt lastekapasitet.
5. Hvordan vekter du økonomi og miljø.

Alt dette er naturlige temaer å snakke å være innom med kunden i salgssamtalen, det er jobben vår å få kunden til å tenke over dette.

Selger dere mye firehjulstrekk ellers i året eller er det mest en vinter bil? Før var det jo litt unødvendig å ha firehjulstrekk om man bodde sentralt – for hva skulle man egentlig bruke så mye krefter på?
– Jeg føler vi selger hele året – føler ikke det er en boost på vinteren. Firehjultrekksystemene har blitt mer effektive. Så salget er jevnt året rundt. Firehjulstrekk er ikke bare for fremkommelighet om vinteren, men det gir økt sikkerhet og kjøreglede året rundt.

Er det noen fordel med automat over manuell?
– Automat har ikke noe høyere drivstoff forbruk lenger, så nå er de ganske like. Men så klart,
en automatkasse girer selv opp til høyeste gir, og mange av oss er ikke like flink, så det gir litt
forbruksgevinst og er litt bedre for miljøet. Så må det jo nevenes at automat er mer komfortabelt enn manuell da J

Hva er alfa og omega når man skal velge ny bil?
– Det går veldig mye på type drivstoff – det er for eksempel viktig for oss at kunden ikke kjøper
diesel hvis det er utelukkende småkjøring, da vil vi nok prøve å anbefale bensin eller el.
Dieselmotorer trenger litt mer tid for å bli varm, og det er når motoren er varm du for fordel av at diesel er mer drivstoff effektiv enn bensin. Vi er dyktige på å anbefaler riktig drivlinje – det er en veldig viktig del av behovsanalysen og rådgivingen i salgsprosessen.

Det kan vel være sånn at man ser glinsende reklamer av nyvaskede, fantastiske biler, også hører man alle snakke om hvor bra Hybrid er. Er vel lett å bli blind på hva man egentlig trenger selv?
– Mange tror alle skal ha plug in hybrid, men så lett er det ikke. Selv om tester, kunder og media er veldig fokusert på det, så er det ikke slik at det er det rette valget for alle. Er du avhengig av å kunne trekke tung tilhenger så er det slik at diesel ofte er det beste alternativet. Har du mye småkjøring, men bor et sted uten lademulighet så kan en vanlig bensinmotor være beste alternativ for deg.
Alt dette er det vi forsøker å avdekke. Målsetningen at kunden opplever god rådgiving slik at de blir fornøyd. Blir kunden fornøyd så regner vi med at de gir oss mulighet til å selge dem ny bil når tiden er moden for det.

Del med venner: