Husk å sjekke lufttrykket!

Vi nærmer oss dekkskifte med raske skritt. Stadig flere av oss lagrer sine dekk på dekkhotell og får dem klargjort og satt på bilen uten at vi «nærmest merker det». Men for å sikre at vi beholder de nødvendige kjøreegenskapene, er det viktig å etterfylle luft omtrent hver annen måned mens vi kjører rundt. Akkurat her kan vi bilister bli noe bedre!

Ha riktig lufttrykk

– Sikkerhetsmessig er det særdeles viktig å ha et riktig og høyt lufttrykk. Med lavt lufttrykk vil bremseegenskaper og evnen til unna-manøvre svekkes betraktelig! I tillegg vil for lavt luftrykk øke drivstofforbruket og redusere foreskreven kjørelengde på el/hybrid-biler og øke dekkslitasjen, sier Tron Cato Mellegård hos Continental Dekk Norge.

Rengjøring av dekk

Rengjøring av dekk er også viktig. Det er mye forurensning på veiene og olje fra asfalten setter seg på dekkene og nedsetter gripeevnen. Oppbevares dekkene på et dekkhotell er du sikret rengjøring og ettersyn og du får også en påminnelse når det er nødvendig å skifte. Det utvikles stadig bedre dekk og så langt tyder alt på at gummidekk vil gjelde langt inn i framtida, for eksempel når det gjelder selvkjørende biler.

Flere velger piggfrie dekk

Stadig flere velger piggfrie dekk. Dekkene er blitt gode og gir i tillegg mulighet til å kjøre i bysentra som til tider har piggdekkforbud. Nord i landet og i innlandet hvor det kan være tettpakket snø eller isglatte veier større deler av året enn resten av landet, er andelen som bruker piggdekk ganske konstant.

 

Kilde: Continental

Del med venner: