Fra FM til DAB+

Radio er noe de fleste benytter seg av når de sitter i bilen, og er en kjær kamerat om man sitter fast i kø. Derfor er det mange som nå lurer på forskjellen mellom FM, DAB og DAB+ og hvordan de blir påvirket av utviklingen vi har sett de siste årene.

Om man har en bil med DAB radio har man allerede merket forandringen som skjedde natt til 11. Januar da DAB signalene ble slukket i hele landet. De eneste rikskanalene som fortsatt sender i DAB er P4 og Radio Norge, men også de vil senere gå over til DAB+.

Gjør et nytt kanalsøk
Vi oppfordrer først og fremst til å oppdatere kanallisten i bilen med et fullstendig søk, da utskiftning av kanalene ikke nødvendigvis skjer automatisk; dette gjelder også DAB+ radio. Det finnes en spesifikk slukkeplan for FM-nettet, og her kan man følge med når det legges ned i eget fylke.

Vi kan hjelpe deg
Når man bytter fra FM, DAB til DAB+ er det ikke bare selve boksen man bytter ut: det er like viktig å ha riktig antenne til rett bil. Siden det er flere typer antenneløsninger anbefaler vi at man tar en prat med oss på Dahles Auto, så hjelper vi til med å finne korrekt løsning til både radio og antenne.

Kilder: Medietilsynet

Del med venner: